Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008

Λίγα λόγια για την ταινία…« SWEENEY TODD: Ο ΦΟΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΛΙΤ »

SWEENEY TODD: THE DEMON BARBER OF
FLEET STREET


Λίγα λόγια για την ταινία…


Συνοπτικές Πληροφορίες :
Σκηνοθεσία: ΤΙΜ ΜΠΑΡΤΟΝ
Σενάριο: ΣΤΙΒΕΝ ΣΟΝΤΧΑΙΜ, ΤΖΟΝ ΛΟΓΚΑΝ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ , ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΙ , ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΝΑΜ ΚΑΡΤΕΡ , ΑΛΑΝ ΡΙΚΜΑΝ , ΤΙΜΟΘΙ ΣΠΟΛ
Διάρκεια: 117 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2008
Χρονολογία παραγωγής: 2007
Είδος ταινίας: ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ, ΑΓΓΛΙΑ


Περίληψη

Το πασίγνωστο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, του βραβευμένου θεατρικού συνθέτη Στίβεν Σόντχαϊμ με τίτλο Sweeney Todd, περνάει στη μεγάλη οθόνη και τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο μετρ του μακάβριου, ο Τιμ Μπάρτον.
Ο κουρέας Σουίνι Τοντ τιμωρείται άδικα από το διεφθαρμένο δικαστή Τάρπιν και φυλακίζεται, μαινόμενος για εκδίκηση, όχι μόνο για την τύχη του, αλλά και για τη σκληρή μοίρα της γυναίκας του και της κόρης του. Όταν αποφυλακίζεται, επιστρέφει στο κουρείο του με έναν αιματηρό σκοπό: να "ξυρίζει" τα κεφάλια των κυρίων που τον επισκέπτονται και που του φέρθηκαν άτιμα στο παρελθόν. Βοηθός του θα είναι η διαβολική Μις Λάβετ, η οποία έχει ένα μαγαζάκι με πίτες κάτω από το κουρείο, μόνο που οι πίτες που πουλάει είναι δηλητηριασμένες! Χιούμορ, τρόμος και συναίσθημα, υπό τα ανάλαφρα τραγούδια του Σόντχαϊμ και την επίβλεψη της ρομαντικής ματιάς του Μπάρτον.
Προσθέτοντας την καλλιτεχνική ισχύ του Τζόνι Ντεπ και την ιδιαίτερη φιγούρα της Μπόναμ Κάρτερ, το τέλειο, "μαύρο" μιούζικαλ μόλις "μαγειρεύτηκε…

Προβολή ταινίας Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008 - Ώρα 20:00

Κατάληψη ΕυαγγελισμούΔεν υπάρχουν σχόλια: