Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

Προβολή βίντεο "Σιωπηρός Θάνατος" Πέμπτη 2/4/09 - ώρα 21:00


Σιωπηρός Θάνατος: Μια πνιγμένη κραυγή από τα κελιά της απομόνωσης


Κλεισμένοι μόνοι τους για μήνες ή ακόμη και για χρόνια, σε απάνθρωπους θαλάμους, πολιτικοί κρατούμενοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αφηγούνται τις εμπειρίες τους στις φυλακές της εξολόθρευσης.

Τα κελιά της απομόνωσης, έχουν σαν προορισμό την καταστροφή της αντίστασης του ανθρώπου, χρησιμοποιώντας ψυχικά βασανιστήρια, αν και βέβαια οι δεσμοφύλακες δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να καταφύγουν και στην άμεση φυσική εξόντωση των κρατουμένων.

Το ντοκιμαντέρ του Τούρκου σκηνοθέτη Huseyin Karabey προσπαθεί να εξηγήσει την απομόνωση στην φυλακή, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές ορολογίες. Γυρίστηκε έχοντας σαν βάση ντοκουμέντα από μαρτυρίες των κρατουμένων, των οικογενειών τους, δικηγόρων, γιατρών και βουλευτών, ενώ ξεχωρίζει στην αφήγηση ένα κεντρικό πρόσωπο, μια επαγγελματίας ηθοποιός που μας βυθίζει στον τρόμο της καθημερινής απομόνωσης. Ο σκηνοθέτη θέλησε έτσι να απεικονίσει την απόλυτη μοναξιά και τη βαθμιαία καταστροφή των αισθήσεων του κρατουμένου.Το βίντεο περιέχει επίσης και ένα ευρύ ντοκουμέντο σχετικά με τις γυναικείες φυλακές και τα καταναγκαστικά έργα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Αριζόνα.

Διάρκεια: 85 λεπτά | Παραγωγή: Huseyin Karabey (Τουρκία) | Έτος παραγωγής: 2002 | Ελληνικοί υπότιτλοι | VHS rip by J.Hammer
.::ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 21:00::.
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: